Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 4 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Oleska Śmietankówka PERŁĄ 2018!

Oleska Śmietankówka otrzymała tytuł PERŁY 2018 w XVIII edycji ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”!

Organizatorem centralnym Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP.  Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów regionalnych konkursu (I etap) są Urzędy Marszałkowskie we współpracy z Wojewódzkimi Ośrodkami Doradztwa Rolniczego. Organizatorem krajowym konkursu (II etap) jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP, pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

W pierwszym etapie – w czasie finałów regionalnych w 2017 r. – Śmietankówka oleska uzyskała I miejsce jako najlepszy produkt. Drugi etap konkursu to wybór dokonany przez Krajową Kapitułę Konkursu – spośród produktów nominowanych w regionach – najlepszych produktów oraz potraw i dań do prestiżowej nagrody konkursu „PERŁA 2018”. Wielki Finał Konkursu odbył się 30.09.2018 r. w Poznaniu.

SERDECZNIE GRATULUJEMY!!

Brak opisu obrazka

Fot. Henryk Wawer

Wersja XML